Eksamen avlyst

Berit Roald NTB. Hvordan vil en avlyst eksamen hjelpe til med dette problemet.


Kvinne 47 Grat Over Gammel Bil Les Den Sterke Historien Kvinne

Eksamen er òg ei viktig førebuing til kva som møter elevane i vidare studiar.

. Er det riktig å avlyse eksamen. Det var riktig i fjor men ikke i år mener VG. Avlyst eksamen kan bli permanent.

Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger. Eksamen vert avlyst for tredje skuleår på rad. Klasse avlyst på grunn av koronapandemien.

Kommentar Dette er en kommentar. I to pandemi-år har skoleeksamen blitt avlyst. Noen ganger har dette betydd at de selv aktivt må oppsøke undervisningen digitalt.

Det vil vare i mange år før det normaliserer seg til det som det var før studieåret 2020. Det er skadeleg for elevane som mister sin einaste eksterne vurderinga av skulearbeidet deira. Eksamen som er i dag bør avskaffes og byttes ut med noe mer moderne.

Når eksamen er så urettferdig fra før så er den enda mer urettferdig nå. Årets russekull ligger an til å. Hun hatt mye av undervisningen på rommet sitt hjemme på Jar.

Så jeg sier ikke avlys eksamen i år. Eksamen bør avlyses Også i fjor og året før ble alle skriftlige og muntlige eksamener på videregående skole og 10. Heile kull står no utan praktisk erfaring med eksamen.

Mange elever mener eksamen i år også bør bli avlyst og viser til hjemmeskole koronakarantene og ulike tiltaksnivå som flere elever mener. Sist oppdatert i går 0958. Den dørstokkmila kan nok være svært tung for allerede umotiverte ungdommer men det er den også for alle dem som sitter på.

Både i 2020 og i fjor ble alle skriftlige og muntlige eksamener på disse trinnene. Et overveldende flertall av elevrådslederne på vgs i Asker og Bærum ber om at eksamen våren 2022 også blir avlyst. Det kommer frem av en kartlegging Budstikka publiserte mandag.

Avlysinga er eit resultat av dei strenge smitteverntiltaka som har råka skulane gjennom. Norske elever har fått undervisning på en rekke ulike måter gjennom pandemien. Selv om det er mange argumenter for å avlyse eksamen er det også argumenter for å gjennomføre.

03-kullet har kun hatt ett normalt semester på videregående skole påpeker Eikeli-elev Una Falch Halvorsen 18. Vi må også innrømme at pandemien har ikke gjort psykiske helse bedre la elevene få slippe eksamen la oss puste. Under pandemi årene har eksamen vært avlyst dette burde årets eksamen også bli.

Dette har derfor vært en krevende vurdering å gjøre sier direktør Hege Nilssen i Utdanningsdirektoratet i en pressemelding. Da vil neste kull også begynne å argumentere for at eksamen skal bli avlyst for dem. Da Utdanningsdirektoratet anbefalte å avlyse årets eksamener skapte det naturlig nok debatt.

Og hvis eksamen skal gjennomføres neste år om det ikke blir gjennomført i år vil det bli rekordhøye snitt for høyere utdanning da også. Eksamen er en viktig del av sluttvurderingen i Norge.


Pin Pa Blogg

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel